We hebben de ervaringen van 300 personen geanalyseerd. Al deze mensen hebben Saxenda langer dan 6 maanden gebruikt. Zij hebben hun ervaringen met Saxenda middels een enquête met ons gedeeld.
Veel klanten die Saxenda kopen stellen ons vragen over het aantal kilo’s wat zij kunnen afvallen, wat de bijwerkingen zijn etc etc. Het leek ons daarom goed om de ervaringen van ervaren Saxenda-gebruikers te bekijken. en kort samen te vatten.

Om te beginnen met de bijwerkingen: die zijn over het algemeen mild van aard. De meeste bijwerkingen zijn lichte misselijkheid in de eerste week, een licht-metaalachtige smaak in de mond en hoofdpijn. Bijna altijd verdwijnen deze klachten na 1-3 weken.
Het is belangrijk om te vermelden dat het doseringsschema wel moet worden aangehouden. Met andere woorden: de dosering van Saxenda moet worden opgebouwd van 0,6mg per dag tot uiteindelijk 6mg per dag.

Een aantal mensen meldt dat ze het soms lastig vinden om Saxenda elke dag op (ongeveer) hetzelfde tijdstip te gebruiken. Voor deze mensen is het misschien goed te weten dat in 2024 Wegovy op de markt komt. Dit middel hoeft maar één keer per week te worden ingespoten. Wegovy kopen is nu nog niet mogelijk. Zodra dit wel het geval is kunt u via deze website Wegovy ook verkrijgen.

Er is één aspect dat bijna alle gebruikers melden: het hongergevoel wordt duidelijk onderdrukt en de zin om te snoepen verdwijnt ook grotendeels.

Hoeveel kan ik afvallen met Saxenda?

Volgens de fabrikant NovoNordisk kun je met Saxenda 10% van je lichaamsgewicht kwijt raken. Dit komt redelijk overeen met de ervaringen van onze klanten. Wel is het zo dat hoe zwaarder iemand is als hij/zij met Saxenda begint, hoe hoger het percentage dat men kan afvallen.

Tenslotte vermelden we het nog maar eens een keer: Saxenda is geen wondermiddel. Het heeft vooral effect al patiënten ook hun bewegingspatroon en eetgedrag aanpassen!

Lees verder:
Wat is het verschil tussen Ozempic en Wegovy?
Saxenda zonder recept

Hans de Boer, therapeut.
Hans is sinds 1989 relatietheraput en sexuoloog. Hij had tot 2015 een eigen praktijk in Haarlem. Na zijn praktijk is hij zich toe gaan leggen op het geven van lezingen en cursussen. In zijn vrije tijd mag Hans graag wandelen in de pyreneeën.