Wij krijgen veel vragen van klanten of het mogelijk is Saxenda zonder recept te krijgen. In dit blog-artikel leggen wij u uit wat de mogelijkheden zijn bij een online apotheek zoals Medicaat.

Saxenda is een receptplichtig geneesmiddel.

Saxenda kan inderdaad ook worden besteld als u geen recept heeft maar dat wil niet zeggen dat het zonder meer wordt geleverd. Er is wel degelijk een recept nodig alleen hoeft u daar niet zelf voor te zorgen. In het kort gezegd komt het erop neer dat u Saxenda zonder recept aanvraagt via ons bestelformulier. Onderdeel van dat formulier is een medische vragenlijst. Onze arts zal uw aanvraag beoordelen en schrijft een recept voor u uit. Meer uitgebreide informatie over dit zogenaamde E-Recept vindt u hier.

Het electronische recept.

Het E-recept is natuurlijk een prima oplossing voor patiënten die om wat voor reden dan ook, niet naar hun huisarts kunnen. Sommige mensen hebben zelfs geen huisarts. Maar ook voor mensen die zich schamen voor bepaalde problemen (denk hierbij aan bijvoorbeeld erectieproblemen) is het een goede oplossing. Wij hebben veel klanten die al jarenlang bijvoorbeeld Viagra kopen via onze website.

saxenda zonder recept

Er is in de media veel te doen geweest over het bestellen van medicijnen zonder recept via internet. Met name omdat de meeste websites nepmedijnen aanbieden. Lees hier verder over de gevaren van nagemaakte geneesmiddelen. Maar tijdens de COVID periode ontdekten steeds meer artsen dat een online consult in veel gevallen prima werkt. Het online voorschrijven van geneesmiddelen aan onbekende patiënten was in Nederland altijd verboden. Maar na de goede ervaringen zijdens COVID is dit verbod nu opgeheven. (* bron 1)

Vul het formulier eerlijk en volledig in als u Saxenda zonder recept wilt hebben!

Het is erg belangrijk dat u het aanvraagformuler compleet en eerlijk invult. Alleen dan kan onze arts een goed beeld krijgen van uw situatie. Als er twijfel is of als de arts het niet verantwoord vindt zal hij ook geen recept uitschrijven. Soms is namelijk meer onderzoek nodig. Het is ook van belang dat u alle medicijnen opgeeft die u gebruikt.

Saxenda zonder recept: met alleen medicijnen redt u het niet!

Indien u Saxenda bestelt is het belangrijk te weten dat het middel pas echt effectief is als u het gebruikt in combinatie met een aangepast dieet. Ook meer lichaamsbeweging is essentieel. Saxenda is geen wondermiddel. U moet het zien als hulpmiddel bij het afvallen. Indien u bereid bent uw levensstijl aan te passen kan Saxenda een prima middel zijn om veel gewicht kwijt te raken. U kunt via deze website Saxenda kopen.

Samenvattend: Saxenda zonder recept verkrijgen is mogelijk en kan zeer effectief zijn bij het afvallen. Maar u zult zelf zeker ook het een en ander moeten doen met betrekking tot voeding en beweging.

Lees verder: binnenkort ook online Wegovy kopen.

* bron 1: Kuipers staat medicatie voorschrijven toe aan patiënten die je nooit hebt gezien. Medisch contact, 26 april 2023

Philippe Janssen, apotheker. Philippe studeerde Farmaceutische Wetenschappen aan de VUB te Brussel. Hij werkt sinds 1995 als internationaal apotheker. In zijn vrije tijd mag Philippe graag skiën en kitesurfen.