Vergelijking tussen alle afvalmedicijnen.

De laatste jaren is er een stortvloed aan afvalmedicijnen op de markt gekomen. In dit blog artikel probeer ik wat duidelijkheid te verschaffen tussen de verschillende afvalmedicijnen. Ik beperk me tot de injecteerbare medicijnen omdat die het meest effectief zijn.

Welke afvalmedicijnen zijn momenteel verkrijgbaar?

Momenteel zijn Saxenda, Ozempic, Wegovy en Zepbound op de markt, (Zepbound is in Nedeland nog niet verkrijgbaar)

Jarenlang konden mensen alleen Saxenda kopen om af te vallen. Maar mede door bekende mensen als Elon Musk en Kim Kardashian is er een enorme vraag ontstaan naar Ozempic. Ozempic is in principe geen middel om af te vallen maar gewichtsverlies is wel één van de bij-effecten.

Op deze website kunt u geen Ozempic kopen. De reden is vrij simpel: Ozempic is een medicijn voor diabetici. En omdat er zo’n enorme vraag naar is door mensen die willen afvallen, kunnen diabetici in veel landen het middel slecht of helemaal niet meer krijgen. Maar er is nog een reden waarom je liever niet op jacht kunt gaan naar Ozempic. Er is namelijk een veel beter middel op de markt.

Wegovy: ontwikkeld om af te vallen.

Dat betere middel heet Wegovy. Wegovy is eigenlijk hetzelfde als Ozempic. Het middel wordt ook door de zelfde fabrikant gemaakt. Het enige verschil is de hoeveelheid werkzame stof: dat is bij Wegovy hoger waardoor je ook meer afvalt dan bij Ozempic. Daarnaast is Wegovy ook goedgekeurd als afvalmedicijn. Het is ruim voorradig en daardoor overal goed verkrijgbaar. Onze klanten die Wegovy kopen weten al langer dat het een zeer effectief middel is om af te vallen.

Voor een overzicht, zie ook de tabel hieronder.

Philippe Janssen, apotheker. Philippe studeerde Farmaceutische Wetenschappen aan de VUB te Brussel. Hij werkt sinds 1995 als internationaal apotheker. In zijn vrije tijd mag Philippe graag skiën en kitesurfen.